02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

E-ticaret Siteleri İçin Video Pazarlama İpuçları | iPara

  •     
  •     
Blog
17.02.2021

E-ticaret Siteleri İçin Video Pazarlama İpuçları | iPara

     

    

İnternetten satış yapan e-ticaret siteleri ya da firmaları açısından nitelikli içerik üretmek ve üretilen içeriklerle kullanıcıların dikkatini çekmek oldukça önemli. Özellikle kullanıcıların internette geçirdikleri zamanın büyük bir kısmında video, özellikle de Youtube video içerikleri izlediklerini göz önünde bulundurunca video içerikleri üretmenin kullanıcılara ulaşmak için hayli kritik olduğu daha iyi anlaşılıyor. 

    

Ayrıca belirtmekte yarar var; yapılan araştırmalara göre kullanıcıların %84’ü, bir markanın videosunu izleyerek bir ürün veya hizmet satın almaya ikna olduklarını belirtiyor. Dolayısıyla online alışverişe imkan veren e-ticaret sitelerinin video pazarlamadan mutlaka yararlanması gerekiyor.

    

Bu yazımızda e-ticaret sitelerinin video içeriklerini hazırlarken dikkat etmesi gereken detaylardan bahsedeceğiz. Gelin, maddeler halinde inceleyelim. 

    

Hedeflerinizi Belirleyin 

    

Video içerikleri üretmeye başlamadan önce hedeflerinizi tanımlamalısınız. Çünkü hedefleriniz doğrultusunda üreteceğiniz içeriklerin türü de değişebilir. Örneğin tüketicileri bilgilendirmek ve eğitmek, marka bilinirliğini ve etkileşimi artırmak, satış yönlendirmesi yapmak ya da bir topluluk yaratmak için mi içerik üreteceksiniz? 

    

Bu şekilde videolarınızda kullanacağınız dilinizi ve tarzınızı da belirlemiş olursunuz. 

    

Trendleri Takip Edin 

    

Trend, günümüzde en çok kullanılan kavramların başında geliyor. Kelime anlamı olarak “eğilim” anlamını taşıyan trend, pek çok insan tarafından ilgi çeken ve beğenilen konularla kavramları ifade ediyor.

    

Ancak trendler çok hızlı şekilde değişiyor. Bu nedenle video içerikleri üretirken trendleri takip etmelisiniz ve ilgi çeken konuları, kavramları, formatları yakalayabilmelisiniz. Örneğin canlı yayınlar, vloglar ve dikey videolar günümüzde oldukça popüler. 

    

Üretiminizi trendler doğrultusunda gerçekleştirmeniz, arama motorlarında da öne çıkmanıza ve rakiplerinizin önüne geçmenize yardımcı olur. 

    

Sürdürülebilir İçerik Takviminizi Oluşturun

    

E-ticaret siteleri, video içerik üretirken farklı video fikirlerini pazarlama çalışmalarına uygulayabilirler. Farklı fikirler hem içerik çeşitliliği sağlamak hem de farklı amaçlara hizmet etmek açısından yararlıdır.

    

Örneğin video çalışmalarınızda; markanızla ilgili hikayeler anlatabilirsiniz, kullanıcı yorumlarını derleyebilirsiniz, kampanya tanıtımları yapabilirsiniz, sosyal ağlara yönelik içerikler üretebilirsiniz ve nasıl yapılır (how to) içeriklerine odaklanabilirsiniz.

    

Bu nedenle sürdürülebilir ve düzenli bir içerik takvimi oluşturmalısınız. 

    

Sosyal Medya Mecralarınızı Entegre Edin 

    

Video içerikleri üretirken sosyal medya ağlarını da olabildiğince etkin kullanmalısınız. O yüzden video içerikleriniz ile sosyal medya mecralarınız arasında bir bağlantı olması gerekir. Sizi sosyal ağlar üzerinden takip eden kullanıcılar da böylece video içeriklerinize ulaşabilir. 

    

Ancak unutmamalısınız ki her sosyal ağın kendisine ait farklı bir kullanım şekli ve tarzı var. O yüzden bu ayrımı iyi yapmalısınız ve kullandığınız mecraların ruhuna uygun yol almalısınız. Sosyal medya kanallarınızda bir bütünlüğün olması da sizi takip edenler açısından oldukça önemlidir.

    

Youtube, Facebook, Instagram, Twitter, Tiktok ya da Snapchat gibi farklı platformlarda yer almanız da farklı kitlelere ulaşabileceğiniz anlamına gelir. 

    

Analize Özen Gösterin

    

Son olarak yaptığınız video pazarlama çalışmalarının sonuçlarını da analiz etmelisiniz. Böylece hem videolara aldığınız geri dönüşleri görebilirsiniz hem de hangi alanlara eğilmeniz gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

    

Dijital mecralar üzerinde yaptığınız diğer çalışmalarda olduğu gibi video içeriklerinizde de geri dönüşlerinizi veriler üzerinden analiz edebilirsiniz. Bu verileri analiz etmeniz, yeni video stratejileri oluştururken size yardımcı olur. 
Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız E-ticaret Sitenizde Menü Tasarımı ve Navigasyon Nasıl Olmalı? yazımıza geçebilirsiniz.