02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Sanal POS Nedir ve Nasıl Alınır?

  •     
  •     
Blog
02.07.2020

Sanal POS Nedir ve Nasıl Alınır?

     

E-Ticarette en çok kullanılan ödeme yöntemi olan sanal POS ile ilgili merak edilen tüm detaylar bu yazımızda!

    

Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nasıl Alınır?

    

Marketlerde, mağazalarda ya aklınıza gelebilecek her işyerinde, kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme alınmasını sağlayan POS (Point of Sale) cihazının sanal ortamda kullanılan türüne “Sanal POS” denir ve tam adı “Virtual Point of Sale (VPOS)” olarak geçer. Günümüzde, internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde kullanılan başlıca ödeme alma şekli sanal POS’tur. Hem müşteri hem de mağaza açısından en güvenilir ödeme yöntemi olan ve müşterilerin çok büyük bir kısmı tarafından talep edilen Sanal POS, müşterinin kredi kartı ya da banka kartı bilgilerini online ödeme ekranın girmesinden sonra, bu bilgileri internet üzerinden bankaya ulaştırır ve bankanın onay vermesi durumunda ödeme gerçekleşir.

    

Kimler Sanal POS Kullanabilir?

    

İnternet üzerinden mal ya da hizmet satışı gerçekleştiren her işyeri sanal POS kullanabilir. Eğer satışlarınızı internet ortamında gerçekleştiriyor ya da internet ortamına taşımak istiyorsanız, ödeme almak için kullanabileceğiniz en hızlı ve güvenli yöntem Sanal POS’tur.

    

Neredeyse her sektörün, her firmanın global boyutlarda rekabet halinde olduğu günümüzde, internet üzerinden satış yapmak artık bir lüks olmaktan çıkmış ve firmaların hayatta kalabilmesi için zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle, müşteri ve kazanç kaybı yaşamak istemeyen her işletme sanal POS kullanmalıdır.

    

Sanal POS Nereden Alınır?

    

Sanal POS almak için bankalara ya da ödeme hizmeti sağlayan kuruluşlardan herhangi birine başvurmak mümkündür. İnsanların aklına gelen ilk yöntem genellikle bankaya başvurmak olmaktadır.

    

Bir diğer yöntem ise, uzmanlık alanı sadece ödeme hizmeti olan kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, ödeme hizmetini kendi altyapıları ile sağladıklarından, daha hızlı ve kolay bir şekilde sanal POS teminine olanak tanırlar.

    

Ödeme kuruluşları BDDK tarafından yetkilendirilmiş ve 6493 sayılı kanuna göre hareket etmek zorunda olan kuruluşlar olduklarından, gerçekleştirdikleri tüm işlemler yasalara göre düzenlenmiştir. Ödeme kuruluşları yurt içi ve yurt dışı para gönderme, mobil ödeme ve fatura tahsilatı gibi konularda yetkilidirler.

    

Sanal POS Nasıl Alınır?

    

Ödeme kuruluşları sanal POS başvuru ve alım sürecini basitleştirip, herkesin anlayabileceği bir dille anlatıp, firmaların sanal POS ihtiyaçlarına odaklanmış bir şekilde hareket ederler ve işlemlerin olabildiğince çabuk tamamlanmasını sağlarlar.

    

Neden iPara Sanal POS?

    
  • iPara sanal POS’un teknik altyapısı ve ekibi esnek yapıdadır. Bu sayede, duruma ve firmaya göre hızlı bir şekilde çözüm üretebilir.
  • iPara Sanal POS demek, aynı anda 8 farklı bankanın sanal POS’una sahip olmak demektir. 8 banka ile ayrı ayrı iletişim kurmak ve aynı işlemleri tekrar tekrar yapmak yerine iPara tek seferde tüm işlemler yapılmış olur.
  • Tek bir sanal POS ile tüm bankaların kartlarının ödemesini alabilirsiniz.
  • Günlük satışlarınızdan elde ettiğiniz kazanç, her iş günü hesabınıza aktarılır.
  • iPara’nın anlaşmalı olduğu kargo firmaları sayesinde, gönderi fiyatlarında avantaj elde edebilirsiniz.
  • Düşük komisyon oranları sayesinde, kazancınızın büyük kısmı sizde kalır.
  • Sahteciliğe ve dolandırıcılığa karşı canlı operatör desteğine sahip olursunuz.
    

iPara sanal POS, sunduğu kolaylıklar ve avantajlar ile firmanızı internette ileriye taşımanın ve kazancınızı artırmanın kolay yoludur. Sanal POS uygulaması ile ilgili merak ettiklerinizi destek@ipara.com.tr adresine e-posta göndererek ya da (0212) 274 72 72 numaralı telefonu arayarak bize sorabilirsiniz.