02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

2020’nin Web Tasarım Trendleri Nelerdir?

  •     
  •     
Blog
18.06.2020

2020’nin Web Tasarım Trendleri Nelerdir?

     

    

Web sitelerindeki tasarım tarzları ya da teknolojik detaylar her yıl değişiklik gösterir. Trendler doğrultusunda web sitelerindeki görünümler farklı bir hal alır. Değişen tasarım trendleri de internetten satış yapan e-ticaret siteleri açısından oldukça önemlidir.

    

E-ticaret pazarı, 2019 yılı itibarıyla 3.5 trilyon ABD Doları seviyesine erişti ve 2020'de pazar daha da büyüyecek. Bu nedenle e-ticaret siteleri açısından dikkat çekmek ve aynı zamanda kullanıcı dostu olmak hayli değerli.

    

Bu yazımızda size 2020 web tasarım trendlerinden bahsedeceğiz. Haydi gelin, bu yıl öne çıkacak web tasarım trendlerine göz atalım.

    

Mobil Uyumlu (Responsive) Tasarım

    

Google’ın yaptığı güncellemeler nedeniyle site hızı ve mobil uyumluluk oldukça önemli bir hale geldi. Responsive (mobil uyumlu) tasarım kavramı da günümüzün olmazsa olmazlarından.

    

Minimalist ve kullanıcı deneyimini öne çıkaran responsive tasarımlar hem kullanıcılar tarafından seviliyor hem de Google tarafından ödüllendiriliyor. Responsive tasarımları mobile uyumlu tasarımlar olarak da görebilirsiniz. Yani e-ticaret siteniz hem bilgisayarlar hem de mobil akıllı cihazlara uyumlu olmalı.

    

Organik Şekiller

    

Geometrik şekiller geçtiğimiz yıl önde gelen web sitesi tasarım trendleri arasındaydı. Bu yıl ise geometrik şekillerin yerini organik şekiller alacak. Düz çizgiler yerine doğayı ifade eden ve yansıtan asimetrik çizgiler bu tasarım şekline örnek verilebilir.

    

Mikro Animasyonlar

    

Mikro animasyonlar son yıllarda hayli popüler ve 2020’de de adından sıkça bahsettirecek. Kullanıcı deneyimini geliştirmeye ve potansiyel müşterilere ürünlerle ilgili fikirler vermeye yarayan animasyonlar, açılış sayfalarından bloglara kadar sitelerin farklı alanlarında kullanılabiliyor.

    

Ayrıca bu animasyonlar sayesine online satış yapan e-ticaret siteleri daha dinamik ve daha eğlenceli hale getirilebiliyor.

    

Bölünmüş Ekranlar

    

Bölünmüş ekran (split screen) bir zamanlar hayli popülerdi, fakat son yıllarda tercih edilmiyordu. Ancak 2020 yılı ile beraber bölünmüş ekranlar tekrar geliyor. Özellikle moda alanında sıkça kullanılan bölünmüş ekranlar, aynı anda birden çok mesaj iletmek isteyen siteler için ideal.

    

Dikdörtgen kalıpları ikiye ya da daha fazla ekrana bölerek oluşturulan bu tasarım şekli, sitelere asimetrik ve marjinal bir görünüm kazandırıyor.

    

Büyük Fontlar

    

Kullanıcı dostu minimalist tasarımların ön plana çıkmasıyla beraber büyük fontlar sıkça karşımıza çıkar oldu. 2020 yılında da büyük fontlar popüler bir şekilde kullanılmaya devam edecek.

    

Kullanıcıların sevdiği bu font çeşidi, web site tasarımlarını doğrudan etkiliyor. Logolar yerine büyük fontlar ile yazılmış sloganları ve görseller yerine büyük harflerin içerisine oturtulmuş göze hoş gelen illüstrasyonları bu yıl sıkça göreceğiz.

    

Pastel Renkler

    

2020 yılında web site tasarımlarının genelinde pastel renkler göreceğiz. Kullanıcılar tarafından sevilen pastel tonlar, web sitelerinde hem göz yormuyor hem de göze hoş gelen etkili bir görünüm ortaya çıkarıyor.

    

Ayrıca pastel renkler, büyük fontlarla yazılan yazıların daha vurucu şekilde görünmesini sağlıyor. Pastel renkler markalaşma yolunda olan ya da markasını öne çıkarmak isteyen e-ticaret firmaları tarafından özellikle tercih ediliyor.

    

Bu madde ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız E-ticarete Başlamak İçin Atmanız Gereken 7 Adım başlıklı içeriğimize geçebilirsiniz.