02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

E-ticaret Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Önemi | iPara

  •     
  •     
Blog
11.08.2020

E-ticaret Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Önemi | iPara

     

    

Özgün adı Search Engine Optimization olan ve Türkçede Arama Motoru Optimizasyonu olarak kullanılan SEO; internetten satış yapan e-ticaret siteleri açısından oldukça önemli ve üstünde durulması gereken bir kavramdır.

    

Yapılan araştırmalar kullanıcıların yarısına yakınının online alışverişe Google aramasıyla başladığını gösteriyor. Doğru anahtar kelimelere göre sitelerini güncelleyen firmalar da bu aramalarda ön plana çıkıyor ve daha yoğun bir şekilde trafik çekebiliyor.

    

Bu yazımızda size SEO çalışmalarının sağladığı yararları anlatacağız. Haydi gelin, beraber inceleyelim.

    

Organik Trafik Sağlar 

    

SEO çalışmaları sitenize organik trafik sağlamak açısından oldukça yararlıdır. Sosyal medya reklamları veya Google Adwords aracılığıyla yapacağınız kampanyalarla da e-ticaret sitenize düzenli bir trafik çekebilirsiniz, fakat düzenli şekilde reklam ve kampanya çalışması yapmak ekstra ve fazla maliyet demektir.

    

Dolayısıyla bu durum uzun vadede reklam bütçenizi düzenli olarak artırmanıza ve yenilemenize sebep olabilir. Bu nedenle SEO çalışmalarına da yatırım yapmanız gerekmektedir. SEO çalışmaları ile reklam ve kampanya bütçelerinizi düşürerek, sitenize organik şekilde kullanıcı trafiği çekebilirsiniz.

    

Geri Dönüş Oranlarınız Artar

    

SEO çalışmaları sitenize organik trafik çekmek açısından önemli olduğu kadar siteniz üzerindeki geri dönüşleri artırmak ve kullanıcıları satın almaya ikna etmek açısından da önemlidir.

    

SEO çalışmaları ile aramalarda üst sıraya çıkacağınız için doğru içerikler ve yönlendirmeler ile geri dönüş oranlarınızı da artırabilirsiniz. Ürünlerinize ve sunduğunuz hizmetlere talebi bu şekilde yoğunlaştırabilirsiniz. 

    

Daha Geniş Kitlelere Ulaşabilirsiniz 

    

Yapacağınız SEO çalışmaları yeni kitlelere ve farklı müşteri profillerine ulaşmak açısından da oldukça değerlidir. Anahtar kelime çalışmalarının yanı sıra sitenizde yapacağınız içerik pazarlama çalışmaları ile de ulaşacağınız kitleyi ve kümeyi genişletebilirsiniz.

    

Marka Bilinirliğinizi Artırabilirsiniz 

    

SEO çalışmaları sayesinde müşteri profilinizi geliştirip daha geniş kitlelere ulaşabileceğiniz için marka bilinirliğiniz de artacaktır. Arama motorlarında ön plana çıkmak, görünürlüğünüze olumlu şekilde yansıyacaktır.

    

Bu durum da kullanıcıların size daha çok güvenmesine ve sizin ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi tercih etmesine yardımcı olacaktır. 

    

Mobil Arama Sorgularında Üst Sıralarda Olursunuz

    

Son yıllarda mobil cihaz kullanımı yükselen bir trend durumunda. Online alışverişlerin %70’e yakını masaüstü cihazlar yerine mobil cihazlardan yapılıyor. Dolayısıyla markalar açısından mobil kullanıma uygun olmak hayli öncelikli.

    

Önümüzdeki yıllarda mobil kullanımının daha da yaygınlaşacağı göz önünde bulundurulunca markalar açısından mobil arama sorgularında üst sıralarda olmak da oldukça gerekli. Yapacağınız SEO çalışmaları ise mobil kullanıcılara ulaşmanıza yardımcı olacaktır. 

    

Uzun Vadeli Sonuçlar Almanıza Yardımcı Olur 

    

SEO çalışmalarının bir başka özelliği de uzun vadeli olmasıdır. Bu pazarlama yönteminin anlık ve kısa vadeli olarak düşünülmemesi gerekir. SEO çalışmaları ile site trafiğinizi ve internet üzerindeki görünürlüğünüzü artıracağınız için markalaşma sürecinizi de olabildiğince hızlandırabilirsiniz.

    

Ayrıca uzun vadede sayfa indeksleme değerleriniz de yükselecek ve siteniz tüm arama sorgularında fark yaratacaktır. 

    

Bu madde ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız E-ticarette Ürün Tanıtımı Sürecinde Yapılması Gerekenler Nelerdir? yazımıza geçebilirsiniz.