Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.
Başarıyla uygulanan sosyal medya pazarlaması, e-ticaret markanızın bilinirliğini ve satışlarını artırma noktasında güçlü bir araçtır. LinkedIn de sosyal medya pazarlamasında etkili olarak kullanabileceğiniz platformlardan biridir. Çünkü LinkedIn, günümüzde markalaşma sürecinde hedef kitlenizle güvenilir ilişkiler kurma araçları arasında en önemlilerinden biri konumundadır.
Bütün büyük firmalar ve gelişmeyi hedefleyen şirketler, LinkedIn’de kurumsal olarak yer almaya özen gösterir. Ayrıca bu firmaların üst düzey yöneticileri de kendi sayfalarına sahiptir. Bu da şirketlerin karar alıcılarına doğrudan ulaşıp onlara markanızı, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmanızı mümkün kılar.
Bu nedenle LinkedIn’de dijital pazarlama çalışmaları her geçen gün artış gösteriyor. Siz de başarılı LinkedIn pazarlama stratejileriyle e-ticaret satışlarınızı artırabilirsiniz. Biz de bu doğrultuda LinkedIn pazarlama stratejileri konusunda atmanız gereken adımları ele aldık.
SEO çalışmaları, dijital pazarlamanın en hesaplı ve işlevsel pazarlama yöntemlerindendir. LinkedIn profiliniz için yapacağınız SEO çalışmaları da LinkedIn pazarlama stratejileriniz arasında önemli bir yere sahiptir. Çünkü LinkedIn’deki varlığınıza hedef kitleniz kolayca ulaşabilmeli. Bunu başarmak için de SEO optimizasyonu yapmanız gerekir.
Şimdi, SEO optimizasyonunu için yapabileceklerinizden bazılarını sıralayalım:
Böylece LinkedIn sayfanızın trafiğini yükseltebilir ve kullanıcıların sizi görmesinin sağlayabilrisiniz. Bu da marka bilinirliğiniz için işlevseldir.
Hedef kitlenize ne kadar çok ulaşabilir ve görünür hale gelirseniz marka farkındalığını o kadar artırabilirsiniz. Dolayısıyla da satışlarınızın artmasına zemin hazırlarsınız. Ancak LinkedIn’de bağlantı kurarken haftalık bağlantı ekleme sınırı gibi bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Üstelik eklediğiniz kişilerin sizi kabul etmemesi de hesabınızın güvenini olumsuz şekilde etkiler.
Bu noktada size bir önerimiz var: Linked Helper. Linked Help yardımıyla davet gönderme sürecini otomatik olarak yapabilirsiniz. Üstelik davet isteklerinden vazgeçmeniz durumunda da tek bir tıkla davetleri geri alabilirsiniz. Bu özellik en çok, size fazla ret gelmesi durumunda işe yarar. Çünkü böyle bir durumda diğer davetleri kolayca geri alabilirsiniz.
LinkedIn üzerinden çevrim içi konferanslar, online eğitim programları gibi etkinlikler düzenlemek mümkün. Etkinliklere müşterilerinizi yani sizinle bağlantısı olan kişileri davet edebilirsiniz. Bu sayede alanınızdaki uzmanlığını gösterebilir, markanızı büyütmenzi sağlayacak kişilerle daha yakın ilişkiler kurabilirsiniz. Ayrıca bu şekilde müşterilerinizle de organik bağlar kurabilir ve ağınızı büyütebilirsiniz. Bu da marka bilinirliğinize ve dolayısıyla satışlarınıza olumlu olarak yansır.
Ürünleriniz için yapılan her iyi yorum, satış yapma şansınızı da artırır. Özellikle son yıllarda tüketiciler, internetten ürün satın aldıktan sonra ürün yorumlarını internet üzerinden diğer tüketicilerle paylaşma eğilimi gösteriyor. Üstelik sosyal medya kanalları da bu noktada en inandırıcı konumda yer alıyor. Yani gerçek bir kişinin LinkedIn’den ürününüzü tavsiye etmesi ve ürününüzle ilgili olumlu yorumlar yapması, etkili bir LinkedIn pazarlamasıdır.
Müşterilerinizden olumlu yorumlar almak için kargo, ödeme ve iade gibi önemli konulara dikkat etmenizi öneririz. Ayrıca promosyonlar ve indirimler sunmak, etkili kampanyalar oluşturmak da bu noktada işlevseldir.
Başarılı LinkedIn pazarlamasının en önemli gerekliliklerinden biri, içeriklerinizin tek bir konu özelinde olmamasıdır. Çünkü tek bir konuya sıkışmak, bir süre sonra yeni şeyler söyleme ve kullanıcıların ilgisini çekme potansiyelinizi azaltabilir.
Bunun yerine merkezdeki konu ile bağlantılı diğer alanlara da değinebilir, markanızın çerçevesini daha geniş çizebilirsiniz. Böylece hitap ettiğiniz kitleyi bu yolla da yakalayabilirsiniz. Tabii yalnızca başka kullanıcılara ulaşmak için markanızından ve hedef kitlenizden çok uzak alanlara değinmemeniz gerekir. Bu durum, odağınızı dağıtıp marka imajınızı belirsiz hale getirebilir.
İçeriklerinizi şu şekilde sınıflandırabilirsiniz:
İçerikleri; hedef kitlenizin demografisine, ilgi alanına, yaşam tarzlarına bakarak şekillendirmeniz de bu noktada oldukça önemli. Böylece hedef kitlenizin ilgisini daha çok çekebilir, sorularına yanıt verebilir ve beklentilerini karşılayabilirsiniz. Bu da müşteri memnuniyetini sağlamanıza yardımcı olur.
Bu madde ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek isteseniz “Word of Mouth Pazarlama Nedir? E-Ticarete Faydaları Nelerdir?” başlıklı yazımıza geçebilirsiniz.