Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.
E-ticaret sitenizi ziyeret eden potansiyel müşterilerinizin, aradıkları ürün ya da hizmetlerle ilgili mutlaka soruları olacaktır. Ürünlerle ilgili merak edilen sorulara cevap bulamayan ziyaretçiler ise sitede kalma sürelerini fazla uzatmadan ve herhangi bir satın alma işlemi gerçekleşmeden siteden ayrılacaklardır.
Eğer müşterilerinizin aradıklarını buldukları bir Sıkça Sorulan Sorular (SSS) sayfanız varsa endişe etmenize gerek yok. Ancak böyle bir sayfanız yoksa mutlaka bununla ilgili bir çalışma yapmanız gerekiyor demektir. Üstelik bu sayfa aynı soruları tekrar tekrar yanıtlamanızı engelleyeceği için size zaman tasarrufu ve tutarlılık da sağlar. Ayrıca SSS sayfası için arama motoru optimizasyonu yaparsanız sitenize de bir SEO çalışması yapmış olursunuz.
Bu yazımızda e-ticaret siteleri için oldukça önem taşıyan SSS sayfalarının nasıl oluşturulacağını anlatan bir rehber hazırladık. Önerilerimizi birlikte değerlendirelim.
Doğru Soruları Bulun ve Cevaplayın
Size gelen e-postalara, müşteri hizmetlerine gelen mesajlara, sosyal medyanıza gelen yorumlara bakarak en çok merak edilen soruların olduğu bir listeyle sayfanızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Arama motorlarında ürünlerinizle ilgili çok aratılan bir konu varsa onunla ilgili de soru oluşturup sıkça sorulan sorular sayfasında kullanabilirsiniz.
Kolay Bulunacak Bir Yerde Konumlandırın
Web sitenize giren ve ürünlerinizle ilgilenen müşterilerinizin sorularının cevaplarına kolayca ulaşabilmeleri için bu sayfayı ana menünüze ekleyebilirsiniz. Direkt web sitenize girdiklerinde görebilecekleri bir yer olursa kolayca erişim sağlayabilirler.
Kısa ve Basit Tutun
Uzun soru ve cevaplar yerine kısa ve basit bir şablon hazırlayın.Müşterilerin uzun ve detaylı sorular için müşteri hizmetleri ile görüşmeleri daha faydalı olacaktır. Bu sayfa müşteriler için aradıklarını hızlıca bulup çıktıkları bir sayfa. Bu yüzden uzun ve detaylı anlatımları buralarda tercih etmemeniz uygun olacaktır.
Markanızın Diline Uygun Olarak Oluşturun
Soruları cevaplarken markanızın her zamanki dil politikasına uygun metinler hazırlamaya özen gösterin. Müşteriyle iletişim kurduğunuz dil ve onlarla konuşma tarzınıza uygun olmalı. Tüm soru ve cevaplar da aynı şekilde dil olarak birbiriyle tutarlı görünmeli.
Olumlu Bir Atmosfer Oluşturun
Sıkça Sorulan Sorular sayfasında olumsuz ve negatif bir atmosfer olmaması gerekir. Sorulan sorulara çözüm odaklı cevaplar verirken müşterilerinizin en ufak bir güvensizlik duygusu hissedebileceği içeriklere ise yer vermemeniz gerekir.
Bilgileri Kategorilere Ayırın
Bilgi almak ve bu bilgiyi nasıl alacağını bulabilmek oldukça önemlidir. O yüzden bilgiye erişimi olabildiğince kolaylaştırın. Oluşturduğunuz soru ve cevapları kendi aralarında kategorilere bölün ve ona göre bir hiyerarşi oluşturun.
Harekete Geçirecek Mesajlar Ekleyin
E-ticaret sitesinde oluşturulacak merak edilen soruların cevaplandığı bu sayfayı bir harekete geçirecek cümleyle sonlandırın ve müşterilerinizi ürünlerinize yönlendirin. Mutlaka işinize yarayacaktır ve ziyaretçi bilgileri aldıktan sonra ürünlerle daha yakından ilgilenecektir.
Sürekli Güncel Tutun
Sorular ve cevaplar sürekli değişebilir. Bu sayfaları statik sayfalar değil de dinamik sayfalar olarak görün. Güncelleme yapmak için bir takvim belirleyin ve yılda bir kaç kez sorularınız ya da cevaplarınız değişmiş mi diye kontrol edin. Güncel kalmak, marka olarak hem müşterilerinizin güvenini sağlar hem de sizin işlerinizi kolaylaştırır. Ayrıca web sitenizde sürekli güncelleme yapılan içeriklerin olması site trafiğinizi de yükseltir.
Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız E-ticaret Siteleri İçin Kurumsal Kimlik Oluşturma İpuçları yazımıza geçebilirsiniz.