02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Instagram’da Satış Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

  •     
  •     
Blog
15.11.2021

Instagram’da Satış Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

     

    

1.3 milyar kullanıcıya sahip Instagram, online satış yapmak için en doğru platformlardan. Instagram’da nasıl satış yapılacağını bilmek özellikle hedef kitleye ulaşma konusunda oldukça avantaj sağlıyor.

    

Facebook’un yaptığı ankete göre Instagram kullanıcıların %80’i uygulamada gezerken gördükleri bir ürün veya hizmeti satın alma kararını veriyor. Ayrıca anket sonuçları, kullanıcıların beğendikleri ürünün Instagram sayfasını ve web sitesini ziyaret ettiğini gösteriyor. Ürünle ilgili bilgi aldıktan sonra da online alışveriş için harekete geçtiklerini belirtiyor.

    

Kısacası potansiyel müşterilerinizi bulup tanışmak için Instagram çok önemli bir mecra. Instagram’da satış yapmaya başlamadıysanız gelin, satış yapmadan önce bilmeniz gereken konuları birlikte inceleyelim. 

    
  • İşletme Profili Kullanın
    

Öncelikle işletme profili oluşturmanız gerekir. Bu profilde markanızın logosunu profil fotoğrafı olarak kullanın. Sonrasında iyi bir biyografi hazırlayın. İşletmenizi anlatan bir yazı yazın. İletişim adresini eklemeyi unutmayın. Yazıyı okuyan potansiyel müşterileriniz nasıl bir marka olduğunuzu rahatça anlasınlar. URL kısmında da online dükkanınıza link verin ve detaylı bilgi için size ulaşabileceklerini belirtin. Bu sayede ürünlerinizi kolayca satın alabilirler.

    
  • Instagram Mağazası Oluşturun
    

Profilinizde bulunan online satış linkinden kullanıcılar kolayca ürünlerinize ulaşabilir. Ancak direkt Instagram üzerinden satış yapmak daha kolay ve müşterileriniz için daha güvenilir olacaktır. Instagram’da gördükleri ürünün fiyat bilgisine ve özelliklerine direkt ulaşıp satın almaya da karar verebilirler. Instagram’ın sunduğu bu alternatif yolu denemek gerekir.

    
  • İlgi Çekici ve Özgün Görseller Kullanın
    

Profilinizde kullandığınız görseller mutlaka ilgi çekici ve özgün olmalı. Ürünlerinizin tamamıyla görünür halde olmasına özen gösterin. Boyutuyla ilgili yanıltıcı olmayacak şekilde doğru açıdan ışık aldığı halleriyle fotoğraflar çekebilirsiniz. Görsellerinizi ücretsiz şablonlarla oluşturmak isterseniz Canva size yardımcı olabilir. 

    
  • Instagram’a Reklam Verin
    

Instagram’da satış yapmak önemli, ama kolay sayılmaz. Ürünlerinizin tanıtımını yapmak ve hedef kitlenize ulaşmak için reklam vermeniz gerekir. Hedef kitlenizi ve bütçenizi oluşturduktan sonra reklam yapmaya başlayabilirsiniz.

    

İlk başlarda denemek için daha küçük bütçeler oluşturabilirsiniz. Hedef kitleniz ve yapmanız gereken harcama zamanla ortaya çıkacaktır. Tanıtımını yaptığınız ürünlerin satılmasını teşvik etmek ve kullanıcıyı harekete geçirmek için “hemen satın al” ifadesinin yer aldığı bir buton da kullanabilirsiniz.

    

Sadece gönderi değil, hikayeler üzerinden de reklam verebilirsiniz. Burada daha çok işletmenizle ilgili detaylı bilgi almalarını sağlayacak içerikler paylaşabilir ve bağlantı vererek yönlendirme yapabilirsiniz. 

    
  • Hikayelerinizde Ürünlerinizi Paylaşın
    

Artık hikayelerinizde “yukarı kaydır ve satın al” demek için 10 bin takipçiye ihtiyacınız yok. Ürünlerinizi paylaşıp bağlantıları anında ekleyebilirsiniz. Instagram algoritmasına göre bazen gönderileriniz takipçilerinize görünmeyebilir. Paylaştığınız gönderileri ya da hikayeler için özel olarak hazırladığınız görselleri kullanarak bağlantı verirseniz daha çok potansiyel müşterinin ürünlerinizi görmesini sağlarsınız.

    
  • Ödeme Sistemi Kullanın
    

Ürün satışı konusunda müşterileriniz ürünü satın alacağı yerle ilgili güven duymak ve kolayca ödeme yapmak ister. Instagram hesabınızın ve markanızın güvenilir olduğunu göstermenin en iyi yollarından biri de ödeme sistemi kullanmaktır. Bunun için iPara’nın linkle ödeme sistemini kullanabilirsiniz. Böylece müşterilerinize hem pratik hem de güvenli bir ödeme deneyimi sağlayabilirsiniz.
Bu madde ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız Online Ödeme Linki ile Ödeme Almanın Avantajları Nelerdir? yazımıza geçebilirsiniz.