02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

  •     
  •     
Blog
03.07.2020

Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

     

    

 Instagram çekilişi ile takipçi sayınızı artırmak ya da firmanızı tanıtmak istiyorsanız, bu yazımız tam size göre!

    

Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

    

Instagram, kullanıma sunulduğu günden beri artan popülerliği ile birçok internet kullanıcısının gün içerisinde en fazla vakit geçirdiği sosyal medya platformu olarak öne çıkmaktadır. Bu durum doğal olarak firmaların da Instagram’da kendilerini ve ürünlerini tanıtmak amacıyla büyük bir rekabete girmesine neden olmaktadır.

    

Instagram’da öne çıkmak isteyen firmalar için bunu başarmanın en kolay ve pratik yöntemi “Instagram çekilişi” olmaktadır. Instagram çekilişi konusunda bilmeniz gerekenleri ve dikkat etmeniz gereken noktaları, iPara olarak bu yazımızda paylaştık.

    

Instagram Çekilişi Yapma Amacınızı Belirlemek

    

Firmalar, Instagram çekilişi yaparken sırf hediye vermiş olmayı değil, bu çekilişten avantaj elde etmeyi isterler. Bu nedenle, çekiliş öncesinde hedef belirlemek ve çekiliş şartlarını bu hedefe uygun hale getirmek gerekir.

    

Firmalar tarafından hedeflenen amaçlar genellikle şunlardır;

    
  • Instagram’da takipçi sayısını artırmak.
  • Beğeni ve yorum sayısının artırarak, Instagram’da ön plana çıkmak.
  • Yeni ürünü ya da ürünleri tanıtmak.
  • Firmanın web sitesine trafik çekmek.
  • Firmanın diğer sosyal medya platformlarındaki sayfalarına dikkat çekmek.
  • E-posta abonesi kazanmak.
    

Amacınızı belirledikten sonra, çekiliş şartlarını da bu amaca uygun hale getirmelisiniz. Örneğin; Instagram sayfanızın ön sıralara yükselmesini istiyorsanız, beğeni ve paylaşım yapma karşılığında kullanıcılara çekiliş hakkı sağlayabilirsiniz. Çekilişe katılmak için gereken ilk şart ne olursa olsun, bu şartın yanında “Arkadaşını etiketle” şartı da yer almalıdır. Bu sayede firmanızdan haberi olmayan ya da sayfanızı takip etmeyen Instagram kullanıcılarına da ulaşma ihtimaliniz olur.

    

Çekilişin Doğası, Instagram’a Uygun Olmalıdır

    

Instagram, basit bir kullanıma sahiptir ve bu da kullanıcı sayısının artmasındaki önemli bir etkendir. Çekiliş hakkı için kullanıcıdan çok fazla bilgi ya da çok fazla işlem yapmasını istemek, birçok kullanıcının çekilişe katılma isteğini ortadan kaldırabileceği gibi, firmanızla ilgili olumsuz intiba da bırakabilir. Yapacağınız çekiliş de bu nedenle basit, anlaşılır ve katılımı kolay olmalıdır.

    

Instagram çekiliş ile ilgili bir diğer önemli konu, çekiliş süresidir. Kullanıcılar genellikle kısa süre sonra sonuçlanacak çekilişlere katılma eğilimindedir ve bu nedenle, yapacağınız çekilişin süresini kısa tutmanız, katılımı artırıcı bir etken olacaktır.

    

Hediyeyi Belirleyin

    

Çekiliş sürecinin her adımı hem firmanızla hem de diğer adımlarla uyum içerisinde olmalıdır. Bu nedenle, çekiliş sonucunda verilecek hediye de bu sürecin bir parçası olarak öne çıkmaktadır. Çekilişle vereceğiniz hediye, firmanızla ilgili ve müşteri potansiyeli taşıyan kişilerin ilgisini çekecek bir ürün ya da hizmet olmalıdır. Aksi halde, geçici bir popülerlikle ve müşteri potansiyeli olmayan kişilere ulaşmış olabilirsiniz.

    

Çekiliş Tanıtımı Yapın

    

Çekiliş yapacağınızı ne kadar çok kişiye duyurursanız, o kadar fazla kişinin katılımını sağlayabilirsiniz. Instagram çekilişini sadece Instagram üzerinden duyurmak yerine Facebook, Twitter ve Youtube gibi diğer sosyal medya platformlarından da duyurursanız, bu mecralarda sizi gören ama Instagram’daki varlığınızdan haberdar olmayan kullanıcılara da ulaşmış olursunuz.

    

Çekiliş Programı Kullanıın

    

Günümüzde, internet tabanlı birçok çekiliş programı mevcut ve Instagram çekilişi yapan firmalar da bu programları kullanarak etkinliklerini gerçekleştirmektedirler. Google arama moturu ile “çekiliş programı” araması yaptığınızda, ücretsiz birçok çekiliş programına ulaşabilirsiniz. Bu programların bir kısmına her katılımcının bilgilerini tek tek girebilirken, bazılarına ise daha önceden hazırlamış olduğunuz dosya ile tüm katılımcıların bilgilerini tek seferde yükleyebilirsiniz.

    

Çekiliş Konusunda Şeffaf Olun

    

Düzenyeleceğiniz çekilişle ilgili olarak, katılımcıların aklındaki en önemli soru, çekiliş sonuçlarında hile olup olmadığıdır. Bu nedenle, çekiliş yaparken alacağınız bir video kaydını ya da ekran görüntüsünü Instagram’da paylaşarak bu şüpheyi ortadan kaldırmış olursunuz.