02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Okul Alışverişi Yapanları Online Mağazanıza Çekmenin İpuçları

  •     
  •     
Blog
13.08.2020

Okul Alışverişi Yapanları Online Mağazanıza Çekmenin İpuçları

     

    

Okul Alışverişi Yapanları Mağazanıza Çekin!

    

Okullar yakında açılıyor ve online mağazalar için önemli bir fırsat yaklaşıyor. Online okul alışverişi yapanları mağazanıza çekmek için ihtiyacınız olan tüm ipuçları bu yazımızda!

    

Okul Alışverişi Yapanları Online Mağazanıza Çekmenin İpuçları

    

Okul sezonu açılıyor ve öğrenciler ile veliler de okul alışverişine hazırlanıyor. Pandemi sürecinin tüketici alışkanlıklarında meydana getirdiği değişiklikler nedeniyle, bu yıl diğer birçok konuda olduğu gibi okul alışverişlerinde de ağırlıklı olarak internet ortamı tercih ediliyor. Temassız olması, daha fazla çeşide ulaşılabilmesi, rekabetçi fiyatlardan ve indirim kampanyalarından yararlanılabilmesi gibi nedenler bu tercihte önemli rol oynuyorlar. iPara olarak bu yazımızda, online okul alışverişi yapan kişileri e-ticaret sitenize çekmek için ihtiyaç duyabileceğiniz ipuçlarını paylaştık.

    

Doğru Kategorilere Odaklanın!

    

Okulların açılması ile birlikte, öğrencilerin ihtiyaçları gündeme gelmekte; belirli kategorilere olan tüketici talebi artış göstermektedir. Bu kategoriler arasında dış giyim, ayakkabı, sırt çantası ve dizüstü bilgisayar çantası, kırtasiye malzemeleri, teknolojik ürünler (bilgisayar ve tablet gibi) ve spor malzemeleri öne çıkmaktadır.

    

Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu, bu kategorilerden sadece birkaçı yerine mümkünse hepsine ait ürünleri online mağazanızda bulundurmanızdır. Ürünleri satın alacak olan kişiler her ürün için farklı mağaza araştırmak yerine, olabildiğince az emek ve zaman harcayarak bu ürünleri satın alma eğilimde olacaklarından, ürün çeşidinin fazlalığı avantaj sağlayacaktır.

    

Rekabetçi Fiyatlar Sunun!

    

Yapılan araştırmalar, tüketici davranışlarında fiyatların önemli bir tetikleyici olduğunu gösteriyor. Özellikle internet ortamında birkaç tuşa basarak tüm fiyatlara ulaşma imkânı olduğundan, tüketicilere uygun fiyat sunmanız durumunda birçok insanı e-ticaret sitenize çekebilir ve alışverişleri için firmanızı tercih etmelerini sağlayabilirsiniz.

    

Mobil Platformlara Önem Verin!

    

Tabletler ve akıllı telefonların sağladığı rahatlığı e-ticaret mağazanız için bir avantaja dönüştürmelisiniz. Birçok ebeveyn, zamansızlık ve mesai sonrası oluşan yorgunluktan dolayı bilgisayar başına geçmek yerine internet alışverişleri için akıllı telefonlarını ya da tabletlerini kullanmaktadır. E-ticaret sitenizin altyapısı sorunsuz ve kullanışı da mobil cihazlara uygun olmalıdır. Aksi halde, birçok kullanıcının online mağazanızdan sıkılması ve alternatif aramaları kaçınılmaz olacaktır.

    

Sosyal Ağları Unutmayın!

    

Okul alışverişi yapan tüketicilerin önemli bir bölümü, bir ürünü satın almadan önce Facebook ya da Instagram gibi sosyal ağlarda araştırma yapıp, bu mecralardaki yorumlar neticesinde alışveriş kararı veriyorlar. Bu nedenle mağazanızı sosyal ağlara taşımalı, tüketicilerle bu ortamlarda da etkileşim içerisinde bulunmalısınız.

    

Tüketicilerle sosyal ağlar üzerinden kuracağınız sıcak ilişkiler markanıza olan güveni artıracağı gibi; firmanızın eksik yönlerini, trend olan ürünleri, rakiplerinizle ilgili bilgileri edinmenizi de sağlayacaktır.

    

Reklam Kullanarak Öne Çıkın!

    

Unutmayın ki, okul ihtiyaçları çok büyük bir pazar oluşturuyor ve bu da e-ticaret ile uğraşan firmalar arasında ciddi bir rekabetin ortaya çıkmasına neden oluyor. Sizinle aynı ürünleri benzer fiyatlarla satışa çıkaran firmalar içerisinden sıyrılıp, tüketiciler tarafından görülebilmeniz için reklam yapmanız gerekir. Reklamların gücünü kullanmadığınız takdirde, mevcut ürünlerinizi ne kadar ucuza satarsanız satın, tüketicilere ulaşmanız zor olacağından, beklediğiniz kadar kazanç elde edemeyebilirsiniz.

    

Ziyaretçilerinizin Alışveriş İsteklerini Tetikleyin!

    

Online mağazanızın açılış sayfasında, okul ve kırtasiye malzemelerine uygun görseller ve açıklamalar bulundurarak ziyaretçilerinizin alışveriş isteklerini tetikleyebilirsiniz. Ücretsiz kargo, hediyeli ürün gibi promosyonlar da ziyaretçilerin alışveriş isteklerini tetikleyeceği için, çeşitli kampanyalar yaptığınız takdirde, farklı ürünler için e-ticaret sitenizi ziyaret eden ebeveynlerin çocukları için okul/kırtasiye alışverişi yapmalarını sağlayabilirsiniz.

    

Alışveriş Listeleri Hazırlayın!

    

Okul ihtiyaçlarını içeren ve farklılaştırılmış alışveriş listeleri oluşturduğunuz takdirde, tüketicilerin o anda aklına gelmeyen ama listede gördükleri takdirde hatırladıkları ürünlerin satışını da gerçekleştirebilirsiniz. Farklı marka ya da fiyat kombinasyonlarına sahip alışveriş listeleri oluşturmanız durumunda, birbirinden farklı ekonomik güce ya da beklentiye sahip tüketici gruplarını aynı anda alışverişe yönlendirebilirsiniz.

    

iPara tarafından hazırlanan ve farklı konularda ilgi çekici içeriklere sahip yazılara ulaşmak için, web sitemizin Blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    

iPara ürün ve hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak için destek@ipara.com.tr adresine e-posta gönderebilir ya da (0212) 274 72 72 numaralı telefonu arayabilirsiniz.