02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Online Ödeme Sistemleri Rehberi

  •     
  •     
Blog
03.07.2020

Online Ödeme Sistemleri Rehberi

     

İnternetten satış yapmak isteyenlerin online ödeme sistemleri ile ilgili ihtiyaç duyacakları tüm bilgiler bu rehberde!

    

Online Ödeme Sistemleri Rehberi

    

E-ticaret ile internet üzerinden satış yapmak isteyen herkes için en önemli sorulardan biri “Hangi yöntemle ödeme alabilirim?” olmaktadır. iPara olarak bu yazımızda, mevcut online ödeme sistemleri ile ilgili detaylı bilgileri paylaşarak, firmanız için en uygun ödeme sistemine karar vermenize yardımcı olmaya çalıştık.

    

Havale/EFT Yöntemi

    

Kredi kartı olmayan ya da kredi kartı bilgilerini internet alışverişlerinde paylaşmak istemeyenlerin tercihlerinin başında, havale/EFT ile ödeme gelmektedir. Asenkron ödeme yöntemi olarak da adlandırılan bu yöntemde siparişin tamamlanabilmesi için öncelikli olarak paranın hesaba geçtiğinin firmadaki bir kişi tarafından onaylanması gerekmektedir.

    

Kapıda Ödeme Yöntemi

    

Bir dönem oldukça popüler olan fakat suistimale fazlasıyla açık olmasından dolayı birçok firma tarafından artık tercih edilmeyen kapıda ödeme yönteminde müşteri ürünü teslim alırken ödemeyi gerçekleştirmektedir. Müşteri açısından oldukça güvenilir olan bu yöntem, kötü niyetli kişiler tarafından yanlış adreslere siparişler verilmesi ya da keyfi bir şekilde alışverişten vazgeçen müşteriler nedeniyle ortaya çıkan kargo maliyetleri nedeniyle, firmalar için olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.

    

Mobil Cüzdan

    

Teknolojiden faydalanan yöntemler arasında yer alan mobil cüzdan, mobil cihaza yüklenen uygulamaya kredi kartı ya da banka kartı tanımlanması ve ödemenin de bu uygulama ile yapılması mantığı ile çalışmaktadır. Mobil cüzdan ile internet üzerinden herhangi bir ürün satın alırken kart bilgileri girmek yerine, uygulama içerisinde oluşturulan bir karekodun (QR kod) okutulması ile ödeme işlemi gerçekleştirilmektedir.

    

Online Cüzdan

    

iPara tarafından da sunulan bir hizmet olan online cüzdan, sağladığı güvenlik ve kolaylık avantajları ile oldukça popüler bir online ödeme yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Bu yöntemde kullanıcı, web sitesinde kullandığı kart bilgilerinin kaydedilmesine onay verir ve sonraki alışverişlerini cep telefonuna gelen SMS içerisindeki şifreyi kullanarak hızlı bir şekilde gerçekleştirir.

    

SMS ile Ödeme Yöntemi

    

Genellikle online oyun sitelerinde ve dijital içerik satın alma işlemlerinde kullanılan bu yöntem için bir cep telefon hattına sahip olmak gerekiyor. Satın alınacak ürün ya da hizmet seçildikten sonra ve alışveriş gerçekleştikten sonra hizmet ya da ürün bedeli telefon faturasına yansıyor ya da kontörden düşülüyor. SMS ile ödeme yöntemi, Türkiye’deki mobil operatörlerin tamamı tarafından desteklenmekte ve ödeme üst limiti düşük olduğundan, güvenli olarak kabul edilebilmektedir.

    

Kredi Kartı ya da Banka Kartı

    

Günümüzde internet üzerinden alışverişlerde en fazla kullanılan yöntem, kredi kartı ya da banka kartı ile gerçekleştirilen online ödeme yöntemidir. Fiziki mağazada yer alan POS cihazının dijital şekli olan Sanal POS teknolojisi ile ödeme alınan bu yöntem güvenlik, basitlik, yaygınlık ve kullanıcılar tarafından öncelikli tercih olması nedeniyle, her e-ticaret firmasının edinmesi gereken başlıca ödeme yöntemidir. Sanal POS ile müşteriye sağlanan bir diğer avantaj ise, diğer ödeme yöntemlerinde kolay kolay bulunmayan “taksitli alışveriş” imkanıdır.

    

Firmalar kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme almak için ihtiyaç duydukları sanal POS’u iki farklı şekilde sistemlerine dahil edebilirler. Bunlardan birincisi, herhangi bir bankaya ya da birden çok bankaya başvurarak, bu banka ya da bankaların hazırlamış oldukları sanal POS kodlarını sitelerine ekleyebilirler ya da iPara gibi sanal POS hizmeti veren kuruluşlardan bu hizmeti düşük komisyon oranları ile alabilirler.

    

iPara tarafından sunulan sanal POS hizmeti ve diğer tahsilat yöntemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için, destek@ipara.com.tr e-posta adresine mesaj gönderebilir ya da (0212) 274 72 72 numaralı telefonu arayabilirsiniz.