02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Online Tahsilat Nedir? Online Tahsilat Nasıl Yapılır?

  •     
  •     
Blog
02.07.2020

Online Tahsilat Nedir? Online Tahsilat Nasıl Yapılır?

     

Online tahsilat yöntemi, tahsilat süreci ve avantajları ile ilgili merak edilenleri bu yazımızda bulabilirsiniz!

    

E-Tahsilat ya da diğer adıyla Online Tahsilat, firmanın müşterilerinden, bayilerinden ya da alt bayilerinden alacaklarını kredi kartı, sanal kredi kartı ya da banka kartı gibi ödeme araçları kullanılarak tahsil etmesini sağlayan çevrimiçi ödeme alma yöntemidir.

    

Hızlı, güvenli ve her yerden ödeme alınmasına olanak tanıyan Online Tahsilat sistemi, kredi kartı kullanımının artması ile doğru orantılı olarak hem müşteriler hem de firmalar tarafından artan bir şekilde talep edilmektedir. iPara olarak, Online Tahsilat konusunda merak edilenleri bu yazımızda bir araya getirdik.

    

Online Tahsilat ile Hangi Ödemeler Alınır?

    

Temelde her türlü ödemenin alınmasını sağlayan Online Tahsilat, genellikle bayilerden, alt bayilerden ödeme almak ya da okul, site, kulüp, dernek, vakıf ya da apartman aidatı gibi ödemeleri almak için kullanılmaktadır.

    

Online Tahsilat Nasıl Yapılır?

    

Ödeme yapmak isteyen müşterileriniz, üyeleriniz ya da bayileriniz firmanıza özel olarak oluşturulmuş olan tahsilat sayfasını ziyaret ederler. Karşılarına çıkan sayfada yer alan kullanıcı adı ve şifre alanlarına, kendilerine ait olan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, tutar ve kart bilgisi sayfasına yönlendirilirler. Bu sayfada yer alan bilgileri girerek istedikleri tutarda ödeme gerçekleştirirler.

    

Online Tahsilat Güvenli Midir?

    

Online Tahsilatın gerçekleştirildiği sayfa SSL sertifikası ile korunduğundan, taşıdığı risk oldukça düşüktür ve bu risk seviyesi, diğer güvenli ödeme yöntemlerindeki riskten fazla değildir.

    

Neden iPara Online Tahsilat?

    

iPara tarafından sunulan Online Tahsilat Modülü, ödeme almanın hızlı, güvenli ve kolay yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Online Tahsilat alabilmek için bankalardan sanal POS almaya çalışmak ve alınan sanal POS’u sisteme entegre etmek için gerekli teknik bilgiye erişmek gibi dertleri ortadan kaldıran iPara Online Tahsilat Modülü, birçok avantajı da beraberinde getirmektedir.

    
  • iPara Online Tahsilat Modülü, 8 farklı bankanın sanal POS’u ile işlem gerçekleştirir. Bu sayede, her bir bankanın sanal POS’u için başvurmak yerine, tek bir başvuru ile süreç sonuçlanır.
  • Yerli ve yabancı kredi kartları, banka kartları ve sanal kartlarla ödeme alınmasına olanak tanır.
  • iPara Online Tahsilat Modülü PCI-DSS sertifikalı altyapıya sahip olduğundan, eğer müşteri isterse, kart bilgileri güvenle saklanabilir ve bir daha ki ödeme sırasında müşterinin aynı bilgileri tekrar girmesine gerek kalmaz.
  • “Tekrarlayan Ödeme Çözümü” sayesinde, düzenli ödeme alan işletmeler, vakıflar ya da dernekler için işleri kolaylaştırır.
  • iPara Online Tahsilat yönetim panelinden detaylı raporlara ulaşabilir, gerçekleşen tüm ödemeler hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • iPara’nın çözüme odaklı uzman ekibi sayesinde, ihtiyaç duyduğunuz her konuda desteğe ulaşabilirsiniz.
  • Başvuru onayından sonra, Online Tahsilat Modülü çok kısa bir süre içerisinde kurulur ve ödeme almaya başlayabilir.
  • iPara, dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı canlı operatörlerle ek güvenlik sağlar.
  • iPara Online Tahsilat Modülü, düşük komisyon ödeyerek yüksek kazanç elde edilmesini sağlar.
  • Başvuru süreci oldukça basit ve hızlı bir şekilde tamamlanarak, iş yükünü azaltır.
    

iPara Online Tahsilat Modülü ile hızlı bir şekilde ödeme almaya başlayabilirsiniz. iPara’nın Online Tahsilat Modülü ve diğer çözümleri ile ilgili olarak merak ettiğiniz her konuyu destek@ipara.com.tr adresine e-posta göndererek ya da (0212) 274 72 72 numaralı telefonu arayarak bize sorabilirsiniz.