02
İPARA FARKIİNDİRİM DÜNYASI / 1 MİLYON MÜŞTERİ / ÖZEL KARTLAR

iPara Blog

Tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme alın.

Web Sitelerine Trafik Çekmenin Püf Noktaları

  •     
  •     
Blog
08.07.2021

Web Sitelerine Trafik Çekmenin Püf Noktaları

     

    

Artık dijital bir çağda yaşıyoruz ve her türden bilgiye online olarak ulaşabiliyor. Dolayısıyla rekabet de artmış durumda. O yüzden firmalar açısından web sitelerine düzenli şekilde trafik çekmek oldukça önemli bir konu olarak dikkat çekiyor.

    

Özellikle internetten satış yapan e-ticaret siteleri ya da online alışveriş firmaları için sürdürülebilir olmanın sırrı da organik trafikten geçiyor. Site organik trafiğini artıran e-ticaret siteleri daha fazla kullanıcıya ulaşıyor ve bu sayede de geri dönüşleri ve satışları artırıyor. 

    

Bu nedenle bu yazımızda web sitelerine trafik çekmenin püf noktalarından bahsedeceğiz ve bazı önerilerde bulunacağız. Maddeler halinde inceleyelim.

    

Web Sitenizi Mobile Uyumlu Hale Getirin

    

Günümüzde akıllı telefonlar, tabletler ve mobil cihazlar hayatımızın vazgeçilmez unsurları konumunda. Yapılan araştırmalara göre 2021 yılında dünya çapında e-ticaret sitelerini mobil cihazlardan ziyaret eden kullanıcılar 93 milyon artış göstermiş. Ayrıca bu sayı her geçen gün biraz daha artıyor.

    

Bu yüzden web sitenizin mobil optimizasyonu olması bir zorunluluk durumunda. 

    

Site İçindeki SEO Çalışmalarına Önem Verin 

    

Search Engine Optimization ya da daha çok kullanılan haliyle SEO, web sitenize organik trafik sağlamak açısından hayli yararlıdır. Ayrıca SEO çalışmaları sitenize geri dönüşleri artırmak ve kullanıcıları satın almaya ikna etmek açısından da önemlidir.

    

SEO çalışmaları ile arama motorlarında üst sıralara çıkacağınız için doğru içerikler ve yönlendirmeler ile geri dönüş oranlarınızı da artırabilirsiniz. Ürünlerinize ve sunduğunuz hizmetlere talebi bu şekilde yoğunlaştırabilirsiniz. 

    

Web Sitenizin Hızını Artırın

    

Bir sitenin hızlı açılıp açılmaması oldukça kritik bir konu. Başta Google olmak üzere bütün arama motorları kullanıcı deneyimlerini önemsiyor ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için de yavaş açılan siteleri rakiplerinden daha alt sıralarda gösteriyor. 

    

O yüzden web sitenizin hızı, trafiğinize doğrudan etki ediyor. Ayrıca web sitenizin hızı bounce rate oranınızı da etkiliyor. Bu nedenle web siteniz hızına ve altyapısına özen göstermelisiniz. 

    

Sosyal Medyayı Aktif Biçimde Kullanın

    

Sosyal medya ve sosyal ticaret, kullanıcılara ulaşmak için oldukça etkili bir yöntem. Düzenli olarak sosyal medya hesaplarınızdan paylaşımlar yapmak, takipçilerinizle etkileşime girmek, ürün-hizmet tanıtımları yapmak ve reklam kampanyaları oluşturmak web sitenize trafik çekmenize yardımcı olur.

    

İçerik Pazarlama Stratejilerinden Faydalanın 

    

“Content marketing” ya da Türkçesi ile “içerik pazarlama” son yıllarda büyük daha da önemli hale geldi. Firmalar web sitelerinde oluşturdukları içerikler ile arama motorlarında öne çıkıyor ve kullanıcıların ilgisini çekiyor.

    

Ancak içerik pazarlama çalışmaları yaparken bir plan hazırlamanız ve çalışmalarınızı bu plana göre yönetmeniz gerekiyor. Özellikle içerik pazarlama çalışma stratejilerinizi belirlemeniz, içerik türlerine karar vermeniz ve hedefler koymanız, performans konusunda etkili oluyor. Web sitesi trafiğini artırmak için de bu stratejiye uygun şekilde ilerlemek şart.
Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız E-ticaret Siteleri İçin CTR’yi Artırmanın Yolları yazımıza geçebilirsiniz.